Etusivu > Näyttely > Sisältö
Milloin vaihdat moottoripyörän renkaat
May 11, 2017

Onko renkaiden tarvitse vaihtaa?

Michelinin asiakastyytyväisyyspalkinnon saaja moottoripyörän renkaissa on viisi syytä sen tarkistamiseen, haluatko vaihtaa ne vai ei ...

Rengas on puhjennut

Renkaat ovat erittäin vahvoja ja pystyvät kestämään paljon raskaita vaikutuksia, mutta ne voisivat silti puhkaista. Jos epäilet, että rengas on puhjennut, tutkia sitä ammattimaisen mekaanikon avulla, joka voi määrittää, onko renkaan sisätila vaarantunut, joten sitä ei voida korjata.

Oikea kulumisraja saavutetaan

Moottoripyörän renkaissa on kulumisindikaattorit, jotka näyttävät pieniltä kaareilta pääurien pohjalta. Kun jäljellä olevien kumien syvyys saavuttaa näiden indikaattorien taso, rengas on saavuttanut sen oikean kulumisrajan, ja se on vaihdettava. Jos jatkat rengastasi tämän rajan alapuolella, niiden turvallisuutta, pitoa ja suorituskykyä - erityisesti märillä teillä - ei ole taattu. Sinä myös rikkoo lakia.

Renkailla on merkkejä ikääntymisestä

Renkaiden elinkaarta on vaikea ennustaa ja kuinka kauan niitä voidaan käyttää. Se ei aina riipu niiden valmistuspäivästä, koska renkaat, joita ei ole koskaan käytetty tai joita vain käytetään satunnaisesti, voivat silti osoittaa ikääntymisen merkkejä. Sellaiset tekijät, kuten varastointiolosuhteet, kuorma, nopeus, paine, ratsastustyyli ja jopa ilmasto-olosuhteet, voivat olla osa renkaan käyttöikää. Tämän takia on suositeltavaa tarkastaa renkaat säännöllisesti ikääntymisestä tai kulumisesta, mukaan lukien muodonmuutokset kulutuspinnalla, olakkeella tai sivuseinissä.

Rengas on vaurioitunut

Vaikka ne ovat joustavia monille kuoppia ja mustelmia, renkaat voivat silti vahingoittaa vieraita esineitä tiellä. Asiantuntijan on tutkittava mahdolliset reiät, leikkaukset tai muodonmuutokset, jotka voivat neuvotella siitä, onko rengas edelleen turvallinen käyttää. Sinun ei pitäisi koskaan ratsastaa rengas, jonka epäilet vahingoittuneen.

Rengas osoittaa epänormaalia kulumista

Epänormaali kulutuspinnan kuluminen voi olla merkki mekaanisesta ongelmasta, kuten kuluneet iskunvaimentimet, voimansiirto tai kiinnikkeet tai tasapainotusvika. Se voi myös johtua väärästä inflaatiopaineesta. Epänormaalin kulumisen estämiseksi suosittelemme, että pyöräsi tasapainotetaan kuuden kuukauden välein. Tämä voisi pidentää renkaiden käyttöikää ja antaa sinulle mukavampaa ratsastaa.


Pari: tapahtumapaikka

Seuraava: Sponsorit