Etusivu > Uutiset > Sisältö
MOTOGP: SUZUKI-FROM NOWHERE PODIUMIN YLEISIIN, OSA I
Jan 19, 2017

Motogp, suzuki, davide brivio, maverick vinales, aleix espargaro, andrea iannoni, alex rins, GSX-RR

Photo courtesy of Suzuki-racing.com

Suzuki on yksi MotoGP: n pienimmistä valmistajista, varsinkin resursseista huolimatta, mutta se pystyi menemään nopeasti muutamasta viidestä lyhyestä jaksosta.

Vuoden 2016 MotoGP-kausi oli vedenjakeluvuosi Suzukille. Huolimatta siitä, että se on MotoGP-ohjelmaan liittyvä vuosi, jonka ensimmäiset askeleet olivat vain 12 kuukautta aikaisemmin, Suzuki pystyi nopeasti nousemaan mestaruuskilpailujen suurimmaksi kilpailijaksi, minkä jälkeen ratsastaja Maverick Viñales voitti Britannian GP: n suorastaan . Daven Brivian kädellä, joka on tämän projektin alma-asia, tarkastelemme prosessia, joka otti Suzuki-mallin suunnitelmista tietokoneella MotoGP-podiumin huipulle.

Vaikka Team Suzuki liittyi virallisesti MotoGP: hen vuoden 2015 alussa, GSX-RR-hanke alkoi syttyä paljon aikaisemmin. "Olen virallisesti liittynyt Suzuki-projektiin MM-kisoissa 1. huhtikuuta 2013, mutta jo vuonna 2012 meillä oli joitakin yhteyksiä. Suzuki vetäytyi MM-kisoista vuoden 2011 lopulla, kun he olivat jo tehneet moottoripyörän vuonna 2012. Tämä moottoripyörä I Ei koskaan nähnyt, mutta mielestäni se oli V-neljäs. Siinä oli moottoripyörä valmiina vuoteen 2012, mutta Suzuki päätti olla jatkamatta. "

Ja mikä oli syynä heitä olemaan jatkamatta?
"En tiedä päätöksen virallista syytä, mutta se oli utelias, koska jo vuonna 2011 vetäytyneestä virallisesta lausunnostaan he ilmoittivat palaavansa. Vuoden 2012 aikana Nobuatsu Aoki teki joitain testejä Japanissa kyseisen prototyypin kanssa , Mutta samaan aikaan aloitti myös uuden projektin, joka johtaisi nykyiseen pyöräilyyn. "

Aloitetaan tyhjästä liuskekivestä?
"Kyllä, alusta tyhjästä liuskekivestä. Moottoria vaihdettiin esimerkiksi V-neljästä ja se oli neljäs, ja alusta oli myös kokonaan uusittu."

Radikaali muutos sitten.
"Niin paljon, että ensimmäistä kertaa, kun olimme mukana Randy de Puniet Motegissa toukokuussa 2013, Suzuki toi vanhan 800cc ja uuden MotoGP-pyörän. Marraskuussa 2011 Randy oli testannut maanantaina Valencian GP: n jälkeen pyörällä ja insinöörit ajattelivat alkavan siitä lähtien. Muistan näkevän vanhan 800cc ja uuden 1000 vierekkäin laatikossa, ja kuinka se yllättyi minulle, kuinka paljon suurempi 800 verrattuna uusiin. 1000 oli paljon pienempi. Oli täysin selvää, että se oli täysin erilainen projekti, kaikki oli erilaista. "

Motogp, suzuki, davide brivio, maverick vinales, aleix espargaro, andrea iannoni, alex rins, GSX-RR

Photo courtesy of Suzuki-racing.com

Team Suzuki Ecstar -johtajana Davide Brivio on valvoinut suurta osaa tehdas hämmästyttävästä työstä, kun Suzuki vetäytyi vuoden 2011 MotoGP-kauden lopussa. Veteranpäällikkö jätti haluttuun asemaan Valentino Rossiin sisäisessä liikemiesympäristössä Suzukiin asemaan.

Ja millä testillä, mikä oli suorituskyvyn vertailu?
"Ei ollut vertailua, koska uuden pyörän mukana oli vain yksi tai kaksi kierrosta. Randy tarvitsi takaisin luottamusta, ja sitten aloitamme toisen, uuden testin."

2012, tarvittava tauko

Suzuki oli käyttänyt vuodeksi 2012 vuotta, jonka mukaan Davide Brivio näki ensimmäisen kerran huhtikuussa 2013 pyörän radalla. "Pitkän aikavälin näkökulmasta", Brivio kommentoi, "oli luultavasti hyvä eläkkeellä hetkellä, kun he tekivät Ehkä Suzuki ei olisi voinut jatkaa osallistumista mestaruuskilpailuun ja jatkaa tällaisella kunnianhimoisella yrityksellä. "

Vuosi tällaisesta vallankumouksellisesta projektista tuntuu erittäin vähän aikaa ... ainakin ei riitä määritellä, muotoilla ja rakentaa. "On mahdollista, mutta huhtikuussa pyörä oli valmis. Teimme tärinän Aoki-Tsudan kanssa ja sitten toukokuussa ensimmäisellä testillä Randy de Punietin kanssa Motegissa. Aloitimme reittiä reitiltä sinne, joka vie sinut takaisin vuoteen 2014. Meillä oli 7 tai 8 kuukautta, ei varmasti kovin kauan. "

Ja miten se oli vaihe?
"Minun on sanottava, että kehitys ei mennyt huonosti, sillä eräässä vaiheessa päätimme mennä Barcelonaan, se oli jotain, jota ei suunniteltu, mutta me improvisoimme sen, se oli ensimmäinen matkamme Eurooppaan. Kun GP ja Randy päättivät 0,7 sekuntia Lorenzolta, muistan, että lähdimme sinne hyvin onnelliselta, koska se oli hieno tulos ... Mutta sääntömuutos, joka pakotti käyttämään Magneti Marelli ECU: ta, lähetti meidät takaisin nollaan. Mitsubishi-elektroniikan kanssa, joten näimme, että meidän olisi uudistettava kaikki ohjelmistot, joten Japanissa he päättivät lykätä paluuta maailmanmestaruuskisoihin vuodessa, jotta heillä olisi riittävästi aikaa työskennellä uuden Magneti Marelli -ohjelman kanssa. Johtui elektroniikasta eikä mistä tahansa pyörän ongelmasta. "

Ollutko japanilaisten insinöörien lausunnon tuolloin tai olitko enemmän osallistumasta kilpailuun?
"Myönnän, että se oli hieman pettymys, se oli pettymys kaikille, koska me kaikki halusimme mennä taistelemaan, mutta oli selvää, että meillä ei ollut tarpeeksi aikaa valmistautua pyörään.

Jälkeenpäin, oliko se viisas päätös?
"Katsokaa sitä nyt, mielestäni se oli hyvä päätös, ensinnäkin, koska voisimme työskennellä yhden vuoden ajan elektroniikan kanssa, ja se oli tärkeää, toiseksi, koska se antoi meille pääsyn eri ratsumarkkinoille. Maverickin (Viñales), esimerkiksi palaamassa MotoGP: lle vuonna 2014. Luultavasti monimutkaiset asiat olisivat todennäköisesti monimutkaisia. Myönnän, että se ei ollut sitä, mitä ajattelin, mutta näen, että nyt kun kaikki näkevät se tapahtui."

Motogp, suzuki, davide brivio, maverick vinales, aleix espargaro, andrea iannoni, alex rins, GSX-RR

Photo courtesy of suzuki-racing.com

Sen jälkeen, kun MotoGP-pyörä kokonaan uudistettiin V-neljästä neljään riviin, Suzuki palkkasi Randy de Punietin auttamaan pyörän kehittämisessä. Päättäessään pitää kiinni paluustaan vuonna 2014, jotta saisimme uuden Marelli-elektroniikan ymmärtääksemme, he pääsivät Valencian loppukilpailuun villinä korttina mutta kärsivät luotettavuusongelmista.

Kyllä, mutta kahden vuoden testaus ilman kilpailemista ... Miten tämä menee yhteen ryhmän kanssa, joka on muodostunut kilpailemaan? Se on ollut outoa.
"Kyllä, se oli pitkä odotus kaikille, vaikka minun on sanottava, että toisena vuonna emme voineet hyödyntää sitä odottamamme tavoin. Sade näytti seuraavan meitä jokaiseen testiin, jonka teimme, itsenäisesti missä maailmassa Esimerkiksi menimme Argentiinaan, meillä ei ollut kuivaa rataa, satoi kaksi päivää, menimme Austinille ja kun mahtava aurinko, joka oli sunnuntai kisassa, seuraavana päivänä oli kylmä, Raita oli likainen ... Ei, emme voineet ottaa paljon hyötyä ajasta, sitten syyskuussa menimme Mugellolle ja alkoivat olla ongelmia moottorin luotettavuuden kanssa - ne rikkoutuivat, Randyllä oli myös suuri törmäys ja se maksoi hänelle Vähän alun perin saatiin sateita ja lopulta teknisiä ongelmia, se oli vuosi, jota emme saavuttaneet liikaa. "

2014, monimutkainen debyytti

Tulitko vuoden 2014 loppuun selkeällä tulevaisuudella tai pilvissä horisontissa?
"Vuoden 2014 lopulla olimme tyytyväisiä ratsastajamme kannalta, sillä heinä-elokuussa olimme vahvistaneet Aleixin ja Maverickin. Teknisten näkökohtien osalta ... Kun tulimme Valenciassa viimeisenä Vuoden 2014 GP: ssä meillä oli suuria ongelmia moottorin kanssa. He rikkoivat ja tunnustan, että meidät huolestuttivat. "

Mikä oli mekaaninen ongelma?
"Japaniin he tietävät, Valenciassa oli villi kortti, sääntelyssä meillä oli kolme moottoria, lauantai-iltana oli jo rikki kaksi, sunnuntaina meillä oli yksi moottori kilpailulle ja toisella pyörällä meillä oli neljäs moottori, joka Jos olisimme käyttäneet, olisimme pakottaneet meidät aloittamaan pitlanen ... niin, toistan, se oli monimutkainen viikonloppu.
Mutta minun on sanottava, että japanilaiset insinöörit tekivät hienoa työtä seuraavan talven aikana. Kun saavuimme Sepangiin ensimmäisen 2015 esiseosta testiin Aleixin ja Maverickin kanssa, tilanne oli paljon parempi. "

Oliko tarpeellista uhrata voimaa luotettavuuden vuoksi? Joudutko uudelleensuunnittelemaan jotain moottorin osaa?
"Ongelmat näyttävät liittyvän sähköiseen hallintoon, joten työskentelemme tuolla osalla, mikään ei ollut uudistettavaa. Ja teho, kyllä, vuonna 2015 suorituskyky alussa ei ollut paras, koska yritimme ratkaista luotettavuutta Uhrattu jotain, polkupyörä oli erittäin hyvä alusta lähtien, mutta kärsimme paljon nopeudella. "

Yksi GSX-RR: n ominaisuuksista alusta alkaen oli sen kompaktisuus. Suzuki oli erittäin pieni pyörä! Itse asiassa liian pieni Aleixille.
"Kyllä, mutta silti Aleix piti polkupyörää ensimmäisestä hetkestä, hän tuli Team Forwardista, Yamahasta." Kyllä, tietenkin edellisvuoden alustasta, mutta Yamaha-alusta on aina Yamaha. Polkupyörällä hän sanoi, että rungon kannalta se oli parempi kuin Yamaha. Huomasimme, että pyörä oli hyvä.
Ensimmäisen vuoden puuttuminen oli moottoriteho. Insinöörit työskentelivät kovasti voidakseen saada paljon vääntömomenttia, jotta se olisi helppo ajaa, mutta olimme liian alhaiset täydellä teholla. Vuoteen 2016 saakka voisimme kasvattaa maksimaalista tehoa vangitsematta momenttia ja toimituksen etenemistä. Minun on sanottava, että tässä suhteessa saumattomien [vaihteiden] muutosten käyttöönotto on auttanut myös paljon. "

Motogp, suzuki, davide brivio, maverick vinales, aleix espargaro, andrea iannoni, alex rins, GSX-RR

Valokuvaus Suzuki-racing.com:n kautta

Nuorten Maverick Viñalesin allekirjoittaminen osoittautui ennennäkemättömäksi liikkeeksi Brivio ja Suzuki, kun lahjakas espanjalainen osoittautui nousevaksi tähdeksi nopeasti tekemällä Suzuki kilpailukykyiseksi vuonna 2016.

Takarauta Japanissa

Japani-projektissa MotoGP-teknikot ovat nuoria insinöörejä tai ovatko ne jo ihmisiä, jotka ovat aiemmin ohjanneet Suzukiin mielenkiintoja menneisyysharjoissa?
"Se on sekoitus. Projektin johto oli jo toiminut 250cc. Meillä on tekninen johtaja Ken Kawauchi, joka työskenteli Team Rizlan aikakaudella. On olemassa ihmisiä, joilla on kokemusta. Minun on sanottava, että näiden vuosien aikana Suzukissa olen kyennyt näkemään, että heillä on paljon osaamista. Insinöörit ovat hyviä, heillä on laaja tietämys ja paljon teknistä kokemusta. Heidän kanssaan tärkeintä on kertoa heille tarkalleen mitä haluat, mitä tarvitset, että tavoitteet ovat selkeitä. Jos sanot heille, että haluan moottorin, jossa on 10 hevosvoimaa, he työskentelevät siitä; Jos sanot heille, "Haluan progressiivisemman moottorin ja voimalla ei ole väliä", he tekevät niin. Mielestäni puutteemme vuonna 2015 johtui tavoitteista, joita meille annettiin insinööreille, eikä että he eivät kyenneet tekemään nopeaa moottoria. Teimme paljon työtä ratsastuksen, progressiivisuuden ja ei kiinnittänyt liikaa huomiota valtaan. Kun mitattiin kilpailijamme vastaan, näimme sen, ettei se riitä. "

Puhut monikossa, "emme kiinnittäneet huomiota valtaan". Ketkä ovat henkilöitä, jotka välittävät tarpeet Japanin insinööreille?
"Projektin johtaja kuuntelee ratsastajia ja analysoi tietoja ... Olen työskennellyt eri tuotemerkkien kanssa ja tiedän, että kaikilla kilpailulaitoksilla on erilaisia mielipiteitä insinöörien keskuudessa. Jos puhut kahdella tai kolmella insinööri Moottoripyörän näkökulmasta, luultavasti kuulla kolme erilaista ideoita. Siksi projektinjohtajan on oltava valintaohjaus, kun analysoidaan mitä insinöörit sanovat ja mitä he näkevät. "

Onko MotoGP: llä ollut kahden vuodenajakson aikana suunniteltu reitti niin kuin odotit? Onko se mennyt odotettua nopeammin tai hitaammin?
"Jos minun on oltava rehellinen, minun on tunnustettava, että ensimmäisen kauden aikana emme saavuttaneet tavoitettamme. Kun olin Japanissa puhumassa" ison pomo ", hän pyysi meitä päättämään ensimmäisen kauden seitsemän parhaan joukossa ja Emme tehneet sitä, meillä oli loppu 10. ja 11. Joten emme saavuttaneet tavoitteitamme, mielestäni nopeammalla moottorilla ensimmäisenä vuonna voisimme tehdä sen. "

Oliko pettynyt Japanissa? Onko sillä seurauksia?
"Ei, totuus ei ole, ehkäpä menetimme tavoitteen, mutta mielestäni 2015 oli hyvä kausi, ennen kaikkea testauksen aikana: olimme ensimmäisenä ja toisena Barcelonassa, Aleix oli Argentiinan ja Assenin ensimmäisellä rivillä, Olivat edessämme kisan ensimmäisessä osassa, mutta sittemmin menetimme kantoja, mielestäni tulos johtui voimattomuudestamme, jotka kulkivat meidät suoraan ensimmäisten kierrosten aikana, kärsimme hieman enemmän tästä ."

Se kuulostaa, että "syylliset" eivät täytä tavoitteita vuoteen 2015 mennessä olivat teknikot, jotka eivät analysoineet tai ymmärtäneet tarpeita.
"Emme tehneet analyysia siitä, kuka oli syy, ei sormen osoittaminen kenellekään, lisäksi vuonna 2015, kahden tai kolmen kilpailun jälkeen, realisoimme Maverickin valtavan lahjakkuuden. Enemmän kuin seuraavan mestaruuden alussa, meidän täytyi tehdä kaikkemme saadakseen hänet pysymään kanssamme vuoden 2016 jälkeen, kauden, jonka kanssa hänen kanssaan tekemämme sopimus päättyy, keskityimme kaikki voimavarat moottoripyörän ja moottorin parantamiseen, koska meidän täytyi Vakuuttaa Viñalesia pysymään tiimissä, joka oli eräänlainen "tehtävä", joka opetti meitä vuonna 2015. "