Etusivu > Uutiset > Sisältö
Uusi urheilu Radial moottoripyörä Tire ovat nyt laajalti käytetty
Aug 18, 2017

Uusi urheilu Radial moottoripyörä tire ovat nyt laajalti käytetty
Mutta kun tulee aikakauden sähköautot, urheilu Radial moottoripyörä tire erittäin alhainen vierintävastus. Nykyinen urheilu radial moottoripyörä tire teknologia ei voimme saavuttaa toivottuja tuloksia. On uusi käsite urheilu Radial moottoripyörän rengas, toisin sanoen ”korkea & kapea” urheilu Radial moottoripyörän rengas. Standard urheilu Radial moottoripyörä tire verrattuna on suurempi halkaisija, korkeampi, kulutuspinnan kapeampi. Niin me kutsumme sitä high-kapea tyyppistä urheilu radial moottoripyörä tire urheilua radial moottoripyörä tire kantavuus määräytyy koon urheilu Radial moottoripyörä tire ja Ilmatäytteiset paine. Voidaan nähdä, että se ottaa huomioon korkeus ja leveys sport säde moottoripyörä tire kokonaisuutena. Joten meidän täytyy verrata tässä taulukossa tavallinen urheilu Radial moottoripyörä tire ja high-kapea tyyppi uusi urheilu Radial moottoripyörä tire, uusi urheilu Radial moottoripyörä tire ovat suurempia, joten kokonaishalkaisija nähdä kuin keskimääräinen urheilu Radial moottoripyörä rengas on 11 prosenttia enemmän. Urheilu radial-rengas läpileikkauksen leveys alennetaan 15 % ja kantavuus ja kantavuus ei vaikuta yleinen urheilu radial-rengas. , Meidän on lisättävä urheilu Radial moottoripyörän renkaiden osalta puhallettava kohonnut paine, uusi urheilu Radial moottoripyörä tire ja standard tavallinen urheilu Radial moottoripyörä rengaspaineet ovat samat.
Miksi ei high-kapea urheilu Radial moottoripyörän rengas, joka johtuu urheilu Radial moottoripyörä väsyä käytössä, kun urheilu Radial moottoripyörän rengas jos pienempiä, se on puolestaan kierrosten lukumäärä on enemmän, mutta jos urheilu Radial moottoripyörä tire ovat suurempi tai nopeampi, joten sport säde moottoripyörän renkaat samalla etäisyydellä kuin perinteinen urheilu Radial moottoripyörä Tire kierrosten lukumäärä vähenee. Vähemmän kierto, se tarkoittaa pienempiä muodonmuutoksia pieniä muodonmuutoksia, se tarkoittaa sen hystereesi on pienempi, joten urheilu radial moottoripyörä tire liikkuvan vastustetaan pienemmätkin. Periaatteessa jokaisen 1 % sport säde moottoripyörä renkaan halkaisija tuo noin 1 % pienempi. Toinen näkökohta tehdä urheilu Radial moottoripyörän tire on kapeampi, on vähentää Ilmastointi block, joten kun urheilu Radial moottoripyörä tire liikkuvan, yritä vähentää Ilmastointi-lohko voi vähentää vierintävastus, joka voi myös auttaa vähentämään melua, jonka Urheilu Radial moottoripyörä tire. Urheilu Radial moottoripyörä tire vain sanoa, että puhallettava paine on suurempi, joten kun liikkuva, muodonmuutos on pienempi, vastus on pienempi.
Kuitenkin korkea-kapea urheilu Radial moottoripyörä tire kasvot teknisiä haasteita, jotka saattavat vaikuttaa muiden urheilu radial moottoripyörä tire suorituskykyä, erityisesti dynaamisen vakauden. Se on suhteellisen kapea urheilu Radial moottoripyörän rengas, joka edustaa vaaka otteessaan riitä aika puolestaan, voi johtua ei ole pitoa, aiheuttaa joihinkin epävakautta, niin näet, teimme standard urheilu tulosten vertailua Radial moottoripyörän rengas ja uuden urheilu radial moottoripyörä renkaan. Joten uusi urheilu Radial moottoripyörän renkaat melua ja vierintävastus, jne., ovat entistä paremmat. Mutta voimme nähdä, että se on käsittelyssä ja pito ovat edelleen riittämättömiä, joten uusi urheilu Radial moottoripyörä tire ovat nyt laajalti käytössä.
Tarkastelemme Sähköajoneuvojen Kiina radial moottoripyörän renkaat valmistus, mielestäni meidän pitäisi olla tuttuja. Emme Cooper meille vankan platinum urheilu Radial moottoripyörä väsyä tehdä joitakin tutkimus, valtaosa kiinalainen electric car urheilu Radial moottoripyörä tire tai standard urheilu Radial moottoripyörä renkaan varta sähköllä auto suunnittelu urheilu säde Moottoripyörän rengas. Samoin me tarkastelimme myös suorituskykyä tilanteessa, sillä OEM vaatimuksia nähdä, että sen liikkuvan kerroin on noin 8,5-7, joka on suhteellisen alhainen kysyntä urheilu paino ja melu moottoripyörän renkaat tältä , ja ei ole erityistä vaatimusta Sähköauto urheilu Radial moottoripyörä tire.
No, tiivistää puheenvuoroni, on kolme main, ensimmäinen Kiinan markkinoilla käytetään enimmäkseen standard urheilu Radial moottoripyörä tire kuin erityinen uusi käsite urheilu Radial moottoripyörä tire, mielestäni liian eniten urheilu radial moottoripyörän rengas valmistajien on tällainen käsite, tällainen suuntaus voi jatkua useita vuosia. Meidän on pohdittava Sähköauto urheilu Radial moottoripyörä tire vierintävastus, paino ja melu ovat erittäin tärkeitä teknisiä vaatimuksia, on mielenkiintoista, näiden vaatimusten ja yleinen urheilu radial moottoripyörä tire tutkimus- ja trendit täysin, uskoa, että tulevina vuosina uuden energia-ajoneuvot ja urheilu Radial moottoripyörä tire voi tulla hyvin valtavirtaan tuote on joitakin suorituskyvyn ja tekniset rajoitukset, mutta uskokaa että urheilu radial moottoripyörien renkaat valmistajat tulee edelleenkin on sitoutunut urheilu Radial moottoripyörä tire suorituskyvyn parantaminen.